TOP 20+ ZANIMLJIVIH NAČINA DA SE ZABAVITE NA LETNJEM RASPUSTU

Dobrodošli na blog timozesve! 

Dosadno vam je, pitate se šta da radite na letnjem raspustu, vrtite se po kući ali vam ništa ne pada na pamet.

Dobrodošli u  TOP 20+ ZANIMLJIVIH NAČINA DA SE ZABAVITE NA LETNJEM RASPUSTU. Evo male random liste stvari koje možete raditi kako biste se zabavili ovog leta.

Ostanite do kraja!

PROČITAJTE I:

TOP 20 JEDNOSTAVNIH A EFEKTNIH NAČINA KAKO SE RASHLADITI TOKOM LETA

1. ČITANJE

Pronadjite neke zanimljive knjige za čitanje ovog leta. Čitanje ima mnogo pozitivnih strana, pored toga što smanjuje dosadu, čitanje obogaćuje naš vokabular, menja način razmišljanja, pomaže sa mentalnim zdravljem, void nas u razne delove sveta i upoznaje sa ljudima kakve nikada ne bismo upoznali u životu. Čitanje je druga dimenzija, koja nam pokazuje koliko je svet veliki i koliko su naši problemi mali i da je sve moguće.

Odaberite knjige iz vašeg omiljenog žanra i uživajte čitajući ih. Preporučujem vam da čitate starije knjige, jer su napisane na lepši i književniji način, iz razloga što su te knjige pisali pisci, dok danas svako može da napiše knjigu i to smanjuje kvalitet literature.

Moja preporuka:

MIR-JAM- To je bilo jedne noći na Jadranu

MIR-JAM- Nepobedivo srce

MIR-JAM- U Slovenskim gorama

MIR-JAM- Greh njene majke

MIR-JAM- Ranjeni orao

Ima još dosta knjiga koje bih vam preporučila, ali o tome u nekom drugom postu. Kao što možete primetiti MIR-JAM je moja omiljena književnica, pročitajte neku od ovih knjiga i pišite mi kako su vam se svidele.

2. PISANJE

Pisanje je način da oslobodimo sebe i svoje misli, da iskažemo svoju kreativnost i zabavimo se. Uzmite svesku i zapisujte svoje misli, pokušajte da pišete pesme, priče, romane ili jednostavno vodite dnevnik toga šta vam se dešava u toku dana, ili pišite dnevnik želja.

3. FILMOVI I SERIJE

Dobra serija ili film je uvek pravi pogodak. 

Evo nekih primera šta to možete pogledati ovog leta:

TOP 10 TURSKIH SERIJA KOJE MORATE POGLEDATI OVOG LETA

TOP 20+ FILMOVA KOJE MORATE ODGLEDATI OVOG LETA

4. BITKA SA BALONIMA

Okupite svoje prijatelje, porodicu, komšije i organizujte bitku sa balonima. Balone napunite vodom, podelite se u dve ekipe i zabava može da počne.

5. PIKNIK

Organizujte piknik za vas i vaše najbliže. Napravite ili kupite oimljenu hranu, ponesite piće, ćebe,  neke zabavne društvene igre i odite negde u prirodu ili obližnji park. Na piknik možete ići i sami, ali tada uz sve gore navedeno ponesite omiljenu knjigu i uživajte čitajući u prirodi uz zvuk ptica...ništa lepše od toga.

6. IZLASCI

Provodite vreme sa svojim prijateljima, smejte se, pevajte, uživajte i sakupljajte uspomene.

7. PLIVANJE

Ukoliko u mestu u kome živite imate reku, jezero, more ili lokalni bazen možete leto provesti i uživajući u plivanju. Plivanje pomaže u mršavljenju, izgradnji mišića, a i veoma je zabavno.

8. KUVANJE

Leto je pravo vreme da naučite da kuvate ili da isprobate neke zanimljive, egzotične recepte i da iznenadite svoje najbliže kuvarskim remek delima. Kuvanje je takodje način iskazivanja kreativnosti, jer uvek imate tu slobodu da menjate ili smišljate nove recepte. Zabavite se dok kuvate.

PS Ako ste mladji, nemojte kuvati bez nadzora starijih!

9. HOBI/UČENJE NOVIH VEŠTINA

Razvijajte svoje hobije, pronalazite nove, učite strane jezike, učite da svirate neki instrument, pišite, crtajte… Toliko je stvari koje možete raditi, samo pronadjite nešto što volite i što vas usrećuje.

10. DIY

Na internetu ima previše zanimljivih “Uradi sam/a” projekata koji vas mogu zabaviti, a uz to možete napraviti neke lepe dekore za kuću, nakit…

11. SPORT

Gledajte utakmice. Do skoro je trajala Olimpijada, jeste li je gledali i navijali za svoju državu i njene predstavnike? Pored gledanja utakmica na TV-u, bavite se nekim sportom, pronadjite neki sport koji vam se svidja, okupite društvo i zabavite se.

12. VEŽBANJE

Bez obzira na vaš fizički izgled, kilažu, veoma je bitno da vežbate i budete fizički aktivni, pronadjite način vežbanja koji vam odgovara, trčite, hodajte, nadjite set vežbi koji vam odgovara, radite bilo šta što vama odgovara. Vežbanje nije samo dobro za vaše fizičko zdravlje već i za vaše mentalno zdravlje, tako što vas oraspoložava, čini da se osećate snažno i srećno, smanjuje negativnu energiju.

13. PUTOVANJA

Putujte u neku drugu državu, idite na jednodnevne zlete u vašoj državi ili u okolnim državama, posetite mesta u vašoj okolini. Putovanja nas obogaćuju i ispunjuju srce i dušu.

14. PLANINARENEJ/KAMPOVANJE

Idite na planinarenje, kampovanje, prespavajte u prirodi, odmorite se od svakodnevnog stresa i napunite baterije za dalje. 

15. FOTOGRAFISANJE

Fotografišite najlepše momente ovog leta kako biste ih sačuvali od zaborava. Evo jednog zanimljivog timozesve izazova kako da vam ovo leto bude nezaboravno!

#TIMOZESVEIZAZOV

16. DRUŠTVENE IGRE

Naučite da igrate igre sa kartama (remi, tablić, makao, uno, tač i druge), Ne ljuti se čoveče, Monopol, i zabavite se u krugu vama dragih ljudi.

17. SUNČANJE

Sunčajte se u periodu pre 12h i posle 15h, jer je u periodu od 12h do 15h sunce najjače i ne preporučuje se izlazak na sunce. Sunčanje je zdravo, ali ne preterujte sa njim, i koristite zaštitne kreme. Ukoliko želite da pocrnite, nakon nekoliko dana sunčanja kada je koža već dobila tamniju boju, nanesite maslinovo ili kokosovo ulje, kako biste brže dobili boju. Ali ih nemojte staviti prvog dana sunčanja, jer ćete umesto crne boje dobiti crvenu boju, a to nije nimalo dobro i prijatno.

18. ISPROBAVANJE NOVIH STVARI/ HRANE/ FRIZURE

Isprobavajte novu hranu, nove restorane u vašem mestu, igrajte se sa šminkom, frizurama, odećom, isprobavajte nove stvari.

19. POMAGANJE DRUGIMA

Pomaganje drugima je nešto što će vas najviše usrećiti, ispuniti i ostaviti lep trag u vašem srcu. Pomažite starijima da predju ulicu, ako znate neku stariju osobu pomozite im u kućnim poslovima, dajte novac ljudima na ulici, stvari koje ne nosite, školski pribor, hranu poklonite ljudima kojima je to potrebno.

20. KUĆNI LJUBIMCI

Udomite kućnog ljubimca, psa, mačku, papagaja, šta god vi želite, i preuzmite brigu o njima. Ne samo da će vas oni držati okupiranim, već će vas i zabaviti i naučiti odgovornosti i ljubavi.

21. NEGA TELA/KOSE/KOŽE

Pored većbanja, nega tela, kose i kože veoma su bitni za vaše zdravlje. Nije potrebno izdvojiti puno novca za negu, jer uvek možete napraviti maske za lice, kosu, piling za telo od nekih sastojaka koje već verovatno imate u svojoj kući.

22. ORGANIZACIJA SOBE

Sredite svoju sobu, orman, napravite neke DIY predmete i njima ukrasite svoju sobu, izradite slike koje s obeležile vaš život ili ovo leto i okačite ih na zid. Slike daju lep izgled sobi, a uspomene daju vama osećaj sreće i ispunjenosti.

I ne zaboravite da se zabavite ovog leta šta god radili. Uživajte i ispunite svaki dan nečim lepim, nečim što vas ispunjava. Učinite svaki svoj dan vrednim pamćenja! 

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post!

Zapratite me na instagramu na timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.
Takodje mi pišite u komentarima šta biste želeli da vidite na mom blogu!


PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!


Коментари