ŠTA RADITI ZA VREME PRAZNIKA (PRAZNIČNA BUCKET LISTA)- BLOGMAS dan 2

Dobrodošli na blog timozesve!

Praznici su vreme za odmor, za ljubav i radost, ali da li ste ikada razmišljali šta je to što želite da ostvarite tokom praznika, jeste li ikad pravili listu stvari koje biste želeli da radite da onda kada vam bude dosadno i da iskoristite svoje vreme na najbolji mogući način?

ŠTA JE BUCKET LISTA I KAKO DA NAPRAVITE SVOJU?
Bucket lista je lista želja, tačnije stvari koje želimo da uradimo u nekom odredjenom periodu. Kako biste napravili svoju PRAZNIČNU bucket listu nije vam potrebno mnogo. Sve što vam je potrebno je papir, olovka, malo kreativnosti i mašte.

Šta je to što želite da ostvarite tokom praznika?

Danas sam vam pripremila listu stvari koje možete staviti na svoju PRAZNIČNU BUCKET LISTU. Ovo su samo neke stvari koje možete raditi tokom praznika, ostalo je na vama!

1. KUPOVINA UKRASA I UKRAŠAVANJE KUĆE
Naravno Novogodišnji i Božićni praznici ne mogu proći bez svetlucavih ukrasa koji naglašavaju prazničnu čaroliju. Kupovina jelke i ukrasa je divna pretpraznična aktivnost. Povedite svoje najbliže u potragu za najlepšim ukrasima koji će vaš dom ispuniti magijom. 
Ukoliko trenutno niste u mogućnosti da kupite jelku i ukrase uvek možete naći neku alternativu za jelku (neku biljku u kući ili dvorištu, ili je možete i napraviti od raznih materijala), a takodje i ukrase možete sami napraviti. Na ovaj način će vaša jelka i ukrasi biti potpuno jedinstveni! 

Uskoro će izaći post o tome kako napraviti unikatne ukrase.

2. KUPOVINA POKLONA
Pokloni ne moraju da budu preveliki i preskupi, bitno je da dolaze iz srca. Napravite čestitke ili kupite omiljene slatkiše, kupite praznične pidžame ili džempere svojim najbližima ili nešto što su oduvek želeli da imaju. Ali ne zaboravite da pokloni sami po sebi ne usrećuju ljude, već ljubav sa kojom se daju.

3. GLEDANJE PRAZNIČNIH FILMOVA
Niko nije imun na dobre praznične filmove. Iako smo ih gledali već preveliki broj puta praznični filmovi su postali praznična tradicija. Filmovi poput serijala Sam u kući, će i ovih praznika uveseljavati ljude širom sveta.

Koji je vaš omiljeni praznični film?

4. PRAZNIČNA MP3 PLEJLISTA
Napravite svoju plejlistu najlepše praznične muzike i uživajte slušajući muziku dok u ruci držite topao čaj, a pored vas šporet pucketa, okruženi ljudima koje volite, dok napolju pada sneg.

5. KLIZANJE
Ukoliko u gradu u kome živite postoji sala za klizanje preporučujem vam da ovo iskustvo ne propustite. Ukoliko ne znate da kližete pripremite se na dosta padova, ali i dosta zabave i lepih uspomena.

6. IGRE NA SNEGU
Grudvanje, sankanje, skijanje...Bez obzira na to koliko godina imate uvek je lepo bar na trenutak biti dete. Zima je pravo vreme za to! Obucite se toplo, naoružajte se osmehom i vedrinom i izazovite svoje prijatelje ili porodicu!

7. MATCHING PIDŽAME
Pidžame za celu porodicu su veoma lepa tradicija koja će vama i vašim ukućanima staviti osmeh na lice.

8. DIY UKRASI I ČESTITKE
Napravite sami svoje ukrase i čestitke i zabavite se sa svojim najbližima. Napravite svoju malu prazničnu radionicu u kojoj ćete uposliti sebe i svoje najbliže u pravljenju ukrasa i čestitki koje ćete za praznik pokloniti jedni drugima.

9. SNEŠKO BELIĆ
Nijedna zima ne može da prodje bez našeg slatkog snežnog prijatelja. Napravite svoju verziju Sneška Belića, i objavite na instagram uz tag #timozesveizazov, a na kraju zime biramo najkreativnijeg Sneška Belića.

10. POMOĆI NEKOME
Praznici su vreme ljubavi, poklona, opraštanja. Pomozite nekome kome je to potrebno ukoliko ste u mogućnosti. Uvek možete donirati svoje stvari koje su vam male i koje više ne koristite. Donirajte nekome svoje vreme, ljubav, stvari ili novac, jer vaše malo nekome znači puno!

11. PRAZNIČNO FOTOGRAFISANJE
Tačno je da previše vremena provodimo na telefonima, ali iskoristite to vreme za stvaranje lepih uspomena sa vama dragim ljudima. Slikajte najzanimljivije praznične trenutke i uživajte u slikanju fotografija u krugu porodice i prijatelja.

12. BOŽIĆNI DŽEMPERI
Poput pidžama možete da napravite ili kupite svoje porodične matching džempere koje možete da nosite i izvan doma. Takodje ove džempere možete napraviti/kupiti i najboljim prijateljima.

13. IĆI U CRKVU

14. PRIPREMANJE HRANE
Pomozite u pripremi praznične trpeze, ukrasite hranu u duhu praznika.

15. ISPROBAVANJE ŠMINKE I OUTFITA
Ukoliko vam je dosadno isprobavajte praznične outfite i šminku.

16. ČITANJE/GLEDANJE BLOGMASA/VLOGMASA
U prošlom postu sam pisala koje vlogmase ja volim da gledam. Ceo tekst mozete pogledati OVDE. Ko je vaš omiljeni kreator vlogmasa/blogmasa i koga ćete pratiti ovih praznika?

Volela bih da se timozesve blogmas nadje na vašoj listi blogmasa koje ćete čitati ove godine.

17. ŠIRITE RADOST I LJUBAV
Ukoliko vidite osobu na čijem licu nije osmeh pokušajte da nasmejte tu osobu. Grlite osobe koje volite i govorite im koliko ih volite i koliko vam znače. Širite radost i ljubav!

18. PIŠITE DNEVNIK
Pišite lepe stvari koje vam se dešavaju tokom praznika kako biste ih sačuvali od zaborava!

19. PUTOVANJA
Posetite svoje rodjake, bake, deke ili otputujte u neku svetski poznatu destinaciju. 

20. NE ZABORAVITE DA SE ZABAVITE, DA SE SMEJETE I UŽIVATE U MALIM STVARIMA
Učinite svaki dan lepim, svaki dan učinite neśto lepo za sebe i za druge, zaboravite i oprostite sve ono loše, od sada se samo radujte i volite, sreća je u vašim rukama!

Napravite svoju bucket listu na osnovu ove liste stvari koje možete raditi tokom praznika. Neka vaša lista predstavlja vas i ono što vi volite da radite. Uživajte u kreiranju svoje bucket liste i uživajte u praznicima!
Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Nadam se da vam se svideo i da vam je bio zanimljiv i koiristan. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post. U komentarima mi pišite šta biste još želeli da vidite na blogu timozesve.

Zapratite me na instagramu na @timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари