PORUKA SVIM DEVOJČICAMA, DEVOJKAMA I ŽENAMA ZA 8. MART

Dobrodošli na blog timozesve!

"Žena je stvorena iz muškog rebra. Ne iz stopala po kojem se hoda. Ne iz glave, da bude nadmoćna. Nego iz muškog bedra – da bude jednaka. Ispod ruke, da bude zaštićena, i sa strane srca, da bude ljubljena."


Danas je 8. mart, Dan žena! Nastao kao dan sećanja na borbu za socijalnu, ekonomsku i političku ravnopravnost žena i muškaraca. Ovaj tekst je poruka svim devojčicama, devojkama i ženama! 

TI SI HRABRA,
TI SI JAKA,
TI SI PAMETNA,
TI SI VREDNA,
TI SI POSEBNA,
TI SI LEPA,
TI SI DOBRA,
TI SI DIVNA,
TI SI VOLJENA,
TI SI POBEDNICA,
TI SI HEROJ,
TI MOŽEŠ SVE!

Danas ne razmišljaj ni o čemu, živi, smej se, pleši, voli, budi srećna što si žena, budi srećna što postojiš, ovaj svet ne bi bio isti bez tebe!

Budi to što jesi! Voli sebe jer zaslužuješ to! Svaka čast na svemu što si prošla, sve bitke, borbe i probleme! Neka tvoj život bude inspiracija drugima!

Ne osudjuj sebe, ne kažnjavaj sebe, ne opterećuj se, ne tretiraj sebe loše. Svi grešimo, a na greškama se uči.

BUDI SAMA SVOJ UZOR
NE PREDAJ SE
NE DAJ DA TE SLOME
PODIGNI GLAVU I NASTAVI DALJE
RADI ONO ŠTO ŽELIŠ I VOLIŠ
OBLAČI SE KAKO ŽELIŠ
IZGLEDAJ KAKO ŽELIŠ
BUDI ONO ŠTO ŽELIŠ
BUDI JAKA
NE TRPI
ČIVAJ SEBE SEBI
BRINI O SEBI
SMEJ SE
VOLI

Drage moje dame nikada ne zaboravite ko ste i šta ste, koliko ste jake, koliko ste posebne i koliko vredite. Vi možete sve!

Podsetimo se 10 žena u istoriji koje su promenile naš svet, a jedna od njih možeš biti i ti! SREĆAN 8. MART!



Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Nadam se da vam se svideo i da vam je bio zanimljiv i koiristan. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post. U komentarima mi pišite šta biste još želeli da vidite na blogu timozesve.

Zapratite me na instagramu na @timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари