TOP 12+ NAJPOZNATIJIH SVETSKIH DESTINACIJA ZA PRAZNIKE (Najmagičniji gradovi tokom praznika, 1. deo)- BLOGMAS dan 6

Dobrodošli na blog timozesve!

"Ako vam kažu da živite u svetu bajki, kažite im da su i oni tamo dobrodošli!"

Praznici su nam sve bliže, a njihov duh se svakim danom uvećava i greje srca celog sveta. Danas vam predstavljam TOP 12+ NAJPOZNATIJIH SVETSKIH DESTINACIJA ZA PRAZNIKE to jest najmagičnije gradove, koji se za vreme praznika pretvore u gradove kao iz bajki.

Dobrodošli u blogmas dan 6!

1. NJUJORK, SAD
Njujork je najpoznatija svetska destinacija tokom praznika. Ovaj grad poseduje legendarni Božićni šarm. A takodje je i velika inspiracija filmske industrije. Veliki broj prazničnih filmova je sa razlogom snimljen upravo u Njujorku, Elf, Miracle on 34th Street, Home Alone 2- Lost in New York kao i mnogi drugi poznati filmovi.

Rockefeller center je mesto koje tokom praznika morate posetiti ukoliko se nadjete u Njujorku, gde se pored masivne jelke nalazi i klizalište na otvorenom. Kao iz bajke!
Ukrašene radnje Njujorka su pravo uživanje za sve one koji vole kupovinu i praznike.
Brooklyn's Duiker Heights Neighborhood je jedan od najmagičnijih delova Njujorka za Božić, naselje u kome se komšije takmiče u prazničnom dekorisanju kuća. Ovo je definitivno najpopularnija praznična atrakcija u Njujorku gde možete uživati u predivnim dekoracijama.

2. LONDON, Ujedinjeno Kraljevstvo
Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva za vreme praznika postaje bajka! Ulična rasveta, ukrašene radnje i praznični duh čine da ovaj grad bude jedna od omiljenih destinacija za praznike.

3. RIM, Italija
Rim je takodje jedna od najpopularnijih prazničnih destinacija zbog svog italijnskog šarma uokvirenog prazničnom rasvetom!

4. BAT (BATH), Ujedinjeno Kraljevstvo
Iako ne toliko poznata destinacija grad Bat je predivno mesto tokom cele godine, ali naročito za vreme praznika.

5. SEVERNI POL (NORTH POLE), Aljaska, SAD
Kao što možete da zamislite Severni Pol je jedan od najuzbudljivijih prazničnih gradova u SAD-u. Ovde je Božić 365 dana u godini, tokom cele godine možete upoznati Deda Mraza i njegove irvase. U decembru ovaj grad oživljava uz brojne aktivnosti. Odavde možete da pošaljete pismo nekom svom prijatelju, a pismo će nositi adresu Deda Mraza.

6. BARSELONA, Španija
Iako je Barselona i tokom cele godine jedna od najposećenijih evropskih destinacija, za vreme praznika njen sjaj se uvećava i pretvara u bajku.

7. PORTLAND, Oregon
Tokom praznika ovaj grad nudi mnoge aktivnosti i iznenadjenja za njegove posetioce. U ovom gradu Božićna proslava kreće nakon Dana zahvalnosti, 24. novembra i traje do Božića.

8. GDANJSK, Poljska
Ovaj grad oduševljava sve posetioce tokom praznika.

9. ROVANIJEMI (ROVANIEMI, LAPLAND), Finska
Oficijalni dom Deda Mraza je jedno od najlepših mesta tokom praznika. Ovaj grad omogućava mnoštvo prazničnih aktivnosti koje možete pronaći samo u ovom gradu. Ovde možete razgovarati sa Deda Mrazom, peći kolače sa Baba Mrazicom ili pohadjati školu za Deda Mrazove pomoćnike. Takodje možete uživati u vožnji sa haskijima. 

Ovde se nalazi i Artic Snow Hotel, hotel koji je napravljen od snega i leda i nemoguće je grejati ga, kako se led ne bi otopio. Uprkos hladnoći ovaj hotel ostavlja bez daha sve ljubitelje snega.

10. MINHEN, Nemačka
Nemačka ima dosta gradova koji tokom praznika dobijaju zasluženi sjaj, a jedan od njih je i Minhen.

11. AMSTERDAM, Holandija
Jedna od najpoznatijih svetskih destinacija i najzanimljivijih gradova Evrope je i zimska atrakcija koju svi koji vole putovanja nikako ne zaobilaze.

12. REJKJAVIK, Island
Island je zimska bajka, još jedan grad gde možete uživati u snegu, u polarnoj svetlosti i raznim prazničnim aktivnostima. Island je jedna od najlepših država za zimsku avanturu.

Koji od ovih gradova je po vama najmagičniji za vreme praznika, koji od njih biste posetili?

Uskoro sledi drugi deo ovog teksta, a nakon toga i treći, ima mnogo magičnih gradova, jer su Božić i Nova godina najmagičniji praznici u toku godine gde se svi gradovi pretvaraju u bajkovita mesta!

"Sam život je najlepša bajka!"

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Nadam se da vam se svideo i da vam je bio zanimljiv i koiristan. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post. U komentarima mi pišite šta biste još želeli da vidite na blogu timozesve.

Zapratite me na instagramu na @timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари