KAKO SPREČITI INSTAGRAM HEJT

Dobrodošli na blog timozesve!

Danas pričamo o jednoj veoma važnoj temi a to je KAKO SPREČITI INSTAGRAM HEJT. U današnje vreme suočeni smo sa velikim brojem ljudi koji na društvenim mrežama šire mržnju i negativu. A hteli mi to ili ne, hejt komentari mogu da utiču na nas i naš život.

Kako sprečiti HEJT?

-POČNIMO OD NAS SAMIH
, da bismo sprečili hejt na duže staze moramo da uvidimo šta je to što mi možemo da uradimo kako bismo sprečili širenje mržnje na društvenim mrežama.

1. NEMOJTE NA HEJT ODGOVARATI HEJTOM

Nikada na hejt nemojte odgovarati hejtom, jer tako i vi postajete jednaki sa osobom koja širi mržnju. Morate da shvatite da je ta osoba ogorčena nečim iz svog života ili se na neki način osetila loše zbog nečega što je videla ili pročitala na društvenoj mreži. Pokušajte da na miran i lep način kažete toj osobi da nije u redu vredjati druge, ali ukoliko ne prestaje vredjanje ne produbljujte razgovor sa tom osobom.

2. AKO NEMATE NEŠTO LEPO DA KAŽETE (O) NEKOME, BOLJE NE GOVORITE NIŠTA

"Ono što neko govori o vama, govori više o njemu nego o vama!"

Loše reči i komentare zadržite za sebe, ukoliko imate o nekome lepo mišljenje recite to i pokažite da ste im podrška, ali ako o nekome nemate lepo mišljenje klonite se sadržaja i prisustva te osobe. Nemojte da pratite osobe koje vam ne odgovaraju i nemojte da gledate ono što ne volite i ono zbog čega se osećate loše.

3. NE GOVORITE ONO ŠTO SAMI NE BISTE ŽELELI DA ČUJETE

Ovo je zlatno pravilo svakog razgovora. Sigurna sam da niko od vas ne voli kada mu se neko obrati sa ružnim rečima, zato se nemojte ni vi tako obraćati drugima. Razmislite da li će to što kažete imati loš uticaj na drugu osobu ili će je podstaći i ohrabriti pa tek onda recite.

4. PAŽLJIVO BIRAJTE REČI
Vaše reči imaju moć da nekog ohrabre ili unište. One mogu da ulepšaju, ali i pokvare nečiji dan, tako da PAŽLJIVO BIRAJTE REČI. Neke reči nas mogu pratiti celog života. "Debela si, ružna si..." i slične reči su reči koje mogu da unište nečije samopouzdanje, zato pazite kako se kome obraćate.

5. RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO NEŠTO KAŽETE
Razmislite šta je i kada u redu reći. Birajte reči i ne odgovarajte na hejt hejtom. Kao što Selena Gomez kaže "Kill 'em with kindness!" ("Ubij" ih ljubaznošću!), nema ničeg boljeg nego kada na hejt odgovorite lepim i smirenim tonom, da se osoba zapita "Da li sam stvarno uvredio ovu osobu, kako je moguće da je neko tako dobar, možda bih i ja mogao da se promenim?"


Budite svetlo u ovom mračnom svetu i ne osudjujte nikoga, svako ima razlog zbog koga nešto postavlja na društvene mreže, zbog čega se preterano šminka ili oblači i ponaša drugačije od drugih. Takodje svako ima razlog zbog koga piše uvredljive komentare, a to su tuga i bol koji ta osoba nosi u sebi i misli da će se bolje osećati ako nekome nanese bol. Ali znajte da bol nikada ne donosi sreću niti jednoj strani, nemojte da budete razlog nečijih suza, već usrećujte druge, a njihova sreća će se reflektovati na vas! Neka sreća bude vaš cilj, a lepe reči put do tog cilja!

"Zaustavite mrżnju, širite ljubav!"

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post!

Zapratite me na instagramu na timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.
Takodje mi pišite u komentarima šta biste želeli da vidite na mom blogu!

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари