10 DOGADJAJA KOJI SU OBELEŽILI EVROVIZIJU 2021. GODINE

Dobrodošli na blog timozesve!

Evrovizija 2021. je završena, podeljeni su poeni, proglašen je pobednik, ali i dalje se priča o dogadjajima koji su obeležili ovogodišnji Eurosong. Na Evroviziju se čekalo skoro dve godine. Poslednja Evrovizija je održana 2019. godine u Tel Avivu (Izrael) na kojoj je pobedio Holandjanin Dankan Lorens sa pesmom "Arcade". Nakon skoro dve godine održana je Evrovizija u Roterdamu (Holandija), pesme nisu smele biti starije od 6 meseci te su svi učesnici morali da stvaraju nove pesme.

Ovo su neki od dogadjaja koji su obeležili ovogodišnju Evroviziju.

1. POBEDNIK- ITALIJA
Pobednik Evrovizije 2021. godine je italijanski bend Maneskin sa pesmom “Zitti E Buoni” (Tihi i dobri). Italija je na scenu vratila rock 'n' roll i prema mišljenjima mnogih bila je favorit za pobedu od samog početka. Medjutim nakon pobede mišljenja su podeljena, neko je srećan, a neko razočaran, mnogo je onih kojima se nastup Italijana nije svideo. Šta vi mislite o pobedničkom nastupu?


2. REČ O DISKVALIFIKACIJI
Postoji mogućnost da Italija bude diskvailfikovana jer internetom kruži vest da je frontmen grupe konzumirao nedozvoljene supstance nakon takmičarskog nastupa. Postoji i snimak koji o tome svedoči, ali se pobednici brane govoreći da to nije istina i da će uraditi test ukoliko je to potrebno. Ukoliko dodje do diskvalifikacije pobednik Evrovizije će biti Francuska.

3. ISLAND NIJE NASTUPAO UŽIVO
Grupa "Daði og Gagnamagnið", iz Islanda nije nastupala uživo, jer su bili, a i dalje su u izolaciji, jer je otkriveno da je jedan član grupe zaražen kovidom. Zbog toga je tokom direktnog prenosa bio prikazan nastup islandskih predstavnika sa jedne od proba koja je bila prošle nedelje, a oni su svoj, a i druge nastupe pratili iz hotelske sobe u Roterdamu.

4. SRBIJA NA 15. MESTU


Grupa Hurricane je završila Evroviziju na 15. mestu u grupi od 26 zemalja, što i nije tako loše. Uspeh je i što su stigle do finala. Pored toga Srbija je dobila dosta glasova publike čak 82 naspram dosta drugih zemalja koje nisu dobile nijedan glas.

5. UJEDINJENO KRALJEVSTVO BEZ POENA
Ujedinjeno Kraljevstvo je jedina zemlja koja nema niti jedan poen. Nisu dobili nijedan poen od žirija i nijedan glas publike. Vidno su bili razočarani ovim rezultatom, ali je to nešto na šta nisu mogli uticati, bitno je da su dali sve od sebe i da će se njihova pesma i dalje slušati. Medjutim oni nisu jedini koji su dobili 0 glasova publike.

6. GLASOVI PUBLIKE
Glasovi publike su preokrenuli čitav bodovni sistem. Čak 4 zemalja nije dobilo nijedan glas medju kojima su Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Nemačka i Holandija, dok je Belgija dobila samo 3 glasa. Zahvaljujući glasovima publike (318) Italija je sa 4. mesta  došla do pobede. Definitivno je da je publika odlučila pobednika ovigodišnje Evrovizije.

7. PUBLIKA U STUDIJU
U početku u areni nije trebalo biti publike zbog epidemije, ali je onda dozvoljeno da se popuni 20% kapaciteta arene, a to je 3500 ljudi, sve je prošlo bez incidenta.

8. FRANCUSKINJA SRPSKOG POREKLA


Da li ste znali da je predstavnica Francuske Barbara Pravi srpskog porekla? Njen deda se sa 22 godine bežeći od rata preselio iz Beograda u Pariz. Njeno pravo ime je Barbara Pjević ali da bi razdvojila privatan od poslovnog živita želela je da ima i umetničko ime. Tako da je jednog dana pitala svog dedu koje ime da izabere, on joj je predložio Barbara Pravi što na srpskom znači originalna, autentična.

9. KOPIJE ILI ORIGINALI
Za mnoge pesme na Evroviziji se špekulisalo da su identične sa poznatim svetskim hitovima, tako da je pesma Kipra “El Diablo” slična pesmi “Bad Romance” Lady Gage, pevačica iz Izraela sa pesmom “Set Me Free” podseća stilom pevanja, a i sama pesma podseća na pesme Ariane Grande.

10. MOJI FAVORITI
Naravno da sam želela da pobedi moja zemlja, Srbija, ali pored njih sam imala još favorita. Dosta pesama mi se svidelo, ali moji favoriti su bili Španija sa predivnom pesmom “Voy A Quedarme”, Bugarska sa pesmom “Growing Up Is Getting Old” i Francuska sa pesmom “Voilà”. Italije je takodje dobra, energična, mada mi se nastup Italijana nije preterano svideo.

Sve u svemu Evrovizija je bila zanimljiva, dosta toga se izdešavalo, ali jedno je sigurno, pesme sa ovogodišnje Evrovizije će se dugo slušati i pamtiti.

Šta vi mislite o Evroviziji 2021. godine, ko su vam bili favoriti i koji od ovih dogadjaja je po vama obeležio Evroviziju?


Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu. Prijavite se na blog kako ne biste propustili nijedan post!

Zapratite me na instagramu na timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.
Takodje mi pišite u komentarima šta biste želeli da vidite na mom blogu!

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари