20 SAVETA ZA SAVRŠENI SELFIE

Dobrodošli na blog timozesve!


Mislite da je slikanje selfija veoma lako, e pa nije tako, potrebno je dosta posla i vežbe kako biste napravili savršeni selfie. Ukoliko želite da vaš selfie bude savršen i da zasijate na društvenim mrežama pratite sledeće savete! 

Predstavljam vam 20 SAVETA ZA SAVRŠENI SELFIE:

 

1. SAVRŠENI UGAO

Prvi korak za savršeni selfi je pronaći savršeni ugao. Sve zavisi od ugla slikanja. Isprobajte da slikate selfije iz različitih uglova, stanite ispred ogledala i pozirajte, tako ćete pronaći najbolje poze za vaš selfi. Svako od nas ima bolji profil, otkrijte koji je vaš.

2. OSVETLJENJE

Ljudi najčešće ovde prave grešku. Svetlo je najbitniji element za savršeni selfi jer može da umnogome poveća rezoluciju slike i istakne vašu lepotu!

Nikako ne slikajte selfi okrenuti ledjima svetlu (suncu), jer će onda svetlost odvući pažnju objektiva i vaše lice će biti tamno. Neka svetlo bude upereno u vaše lice, pravo svetlo će vašu kožu učiniti blistavom, a kosu sjajnom. Ukoliko nema dnevnog svetla koristite blic na telefonu ili belo svetlo. Svetla različitih boja smanjuju rezoluciju sefija.

3. POZADINA

Ukoliko želite da fokus bude na vašem licu onda se slikajte na jednobojnoj pozadini/zidu. Medjutim ukoliko želite da i pozadina igra ulogu na vašoj slici tražite fotogenična mesta, cveće, zid sa slikama, posterima…ili sami stvorite neku zanimljivu pozadinu tako što ćete premeštati stvari u sob i i eksperimentisati sa ukrasima, plišanim igračkama i slikama.

Kada slikate selfi u ogledalu pozadina je veoma bitna, jer sve što se vidi na ogledalu postaje deo vašeg selfija.

4. POZICIJA GLAVE

Ukoliko želite da vaše lice izgleda uže okrenite glavu malo u stranu pokazujući stranu lica na kojoj je vaš bolji profil. Ukoliko bradu blago izbacite napred i nagnete u stranu to će dati izražene crte vašem licu. To će takođe da istakne vaše jagodice i da vaše oči učini vizuelno krupnijima.

5. KORISTITE SPOLJNJU KAMERU

Opšte je poznato da je spoljnja kamera telefona bolja od prednje. Tako da ukoliko želite da vaša slika bude kvalitetnija koristite spoljnju kameru.

6. POLOŽAJ KAMERE

Ako kameru podignete na 30 stepeni iznad nivoa očiju vaš selfi će izgledati bolje nego ako je kamera niže od toga. Zato uvek malo podignite ruku u kojoj držite kameru.

7. UDALJITE TELEFON

Ruke ne bi trebale da se vide prilikom selfija. Najbolji selfi ćete napraviti ako ispružite ruku maksimalno prilikom slikanja.

8. SMIRITE RUKE ILI UKLJUČITE TAJMER

Ukoliko vam ruke podrhtavaju u trenutku slikanja slelfi će ispasti mutna, pa zato budite potpuno smireni.. Umesto toga možete uključiti tajmer na telefonu i staviti telefon na neku ravnu površinu i zatim uslikati selfi.

9. ODEĆA

Ukoliko želite da napravite savršeni selfi, morate obratiti pažnju i na vašu odeću. Neka vaša odeća ističe vaše oči ili šminku, a neka bude drugačija od boje vaše kose. Ukoliko imate braon kosu nemojte nositi braon odeću prilikom slikanja, već neku svetliju boju.

10. ŠMINKA

Ukoliko se šminkate razmislite šta želite da istaknete šminkom. Koristite boje koje se slažu uz vašu odeću, koje ističu vaše oči…Šminka ne bi trebala da se sija previše. Preko tečnog pudera i korektora koji koristite predjite puderom u prahu kako biste dobili mat efekat.

11. NEKA VAŠE LICE BUDE U CENTRU SLIKE

Bitno je da vi budete u centru slike, jer su svetlo i fokus uglavnom koncentrisani na sredinu slike. Veoma je važno da vi budete zvezda svog selfija a ne neki nebitni detalj u pozadini.

12. BUDITE OPUŠTENI

Veoma je važno da vaše lice bude opušteno, a ne u grču. Na slici se vidi svako vaše raspoloženje i strah od kamere, tako da opustite se maksimalno i pozirajte kao da kamere ne postoje.

13. BUDITE SAMOPOUZDANI

Samopouzdanje se na slikama ističe pogledom. Ukoliko ste na slikama samopouzdani to će imati snažan efekat na druge ljude. Pod samopouzdanjem se podrazumeva i selfi na kome ste bez trunke šminke, u nekoj basic odeći, nasmejani…

14. POGLED

Neka vaš pogled bude uperen direktno u kameru ili gledajte negde u stranu. Pokazujte svoja osećanja krpz vaše oči, jer su oči ogledalo duše. Ako se na slici smejete, neka vam i oči budu nasmejane.

15. OSMEH

Osmeh je najlepši ukras slike. Pokušajte da se što više smejete na slikama, jer osmeh govori drugim ljudima da ste vi pozitivna osoba i osoba kakvu bi voleli da imaju u svom okruženju.

16. SMISLITE NEŠTO NOVO

Neka ideje za selfije budu zanimljive, Napravite nešto drugačije i originalno!

Na našoj YouTube sceni najoriginalnije selfije ima Amina Efendić koja u svojim videima objašnjava kako napraviti zanimljive selfije, pogledajte neki od njenih videa ili njene instgaram slike koje su veoma originalne i neobi;ne. 

17. USLIKAJTE GRUPNI SELFI

U selfi uključite i druge ljude ili životinje. Neka osoba koe sllika grupni selfi bude u centru a svi ostali stanite blago iza te osobe.

18. APLIKACIJE ZA EDIT

Skinite neke zanimljive aplikacije za editovanje vaših slika, postoji na hiljade aplikacija koje su besplatne, a mogu da obogate izgled vaših fotografija na primer InstAGram, Pixir, InShot i druge. Dodajte filtere, poboljšajte odvetljenje, oštrinu, contrast, boje… Samo pažljivo sa filterima i editovanjem slika jer mogu da smanje rezoluciju slike.

19. FILTER

Pronadjite filter koji vam najviše odgovara, filter je taj koji će dati poslednji pečat vašoj fotografiji. Eksperimentišite i istražujte, dok ne pronađete idealan za vas! 

20. ZABAVITE SE

Ne budite uvek ozbiljni, selfiji treba da budu zabavni, ne morate na svakoj fotografiji da imate neku polu ozbiljnu facu. Glupirajte se, neka vaši prijatelji vide i vašu šašavu stranu! Najbolji su selfiji na kojima izgledate kao da ste u najzabavnijem trenutku vašeg života.

Poenta selfija je da se dobro zabavite i sačuvate uspomene nekih bitnih dana u vašem životu. Uživajte dok pravite selfije, a nadam se da će uz pomoć ovih saveta svaki vaš selfi biti savršen!

PS Pokušajte da izbrojite koliko puta sam rekla reč “ukoliko” u ovom tekstu i napišite u komentarima, mislim da sam malo preterala sa tim xD

Ukoliko vam se svideo ovaj post podelite ga sa svojim prijateljima!

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu.

Zapratite me na instagramu na timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.
Takodje mi pišite u komentarima šta biste želeli da vidite na mom blogu!

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари