ŠTA JE DNEVNIK SREĆE I KAKO NAPRAVITI SVOJ

 Dobrodošli na blog timozesve!


"Čovek je sklon nabrajanju svojih nevolja, ali nikada ne nabraja svoje radosti. Kada bi ih nabrajao onako kako one to zaslužuju uvideo bi da svako ima dovoljno sreće u životu!" -Patrijarh Pavle

Za sreću je potrebno malo, jedan osmeh, jedna topla reč. U svakom danu postoji nešto lepo, nešto što izaziva sreću samo to moramo da pronadjemo i da vidimo sreću koja je u nama i oko nas.

Preokupirani smo problemima da smo zaboravili da obraćamo pažnju na lepe stvari.

ŠTA JE DNEVNIK SREĆE?

Dnevnik sreće je vaš mali podsetnik na one sitne, male ali lepe stvari koje vam se dešavaju na dnevnoj bazi.

Kako napraviti svoj DNEVNIK SREĆE?

Uzmite neku svesku ili blokčić, napišite datum i pored njega pišite u toku dana ili pre spavanja šta je to što vas je tog dana nasmejalo, usrećilo, šta vam se lepo desilo ili šta vam je neko lepo rekao ili uradio za vas ili šta ste vi lepo za sebe uradili u toku tog dana, ili na čemu ste zahvalni.

Takodje možete da izradite i lepite slike od tog dana, ili ukoliko ste bili na konceru zalepite kartu, ako vam je neko poklonio čokoladicu i time vam ulepšao dan zalepite omot čokoladice u vaš dnevnik.

Možete da crtate i ukrašavate svoj dnevnik po vašoj želji, možete da pišete različitim bojama, ali znajte da je naglasak na tome šta napušete u svoj dnevnik.


Trudite se da pišite svakog dana, pišite i najmanje stvari, na primer: "Danas je bilo lepo vreme, popila sam svoju jutarnju kafu i slušala muziku..."

Shvatićete koliko su te male stvari zapravo važne za sreću i koliko smo zapravo srećni što imamo mogućnost da užicvamo u još jednom danu.

Kada ste tužni čitajte svoj dnevnik sreće i loš dan će vam postati mnogo bolji.

Sreća nije cilj, sreća je način življenja!
Život je pored svih nevolja i problema lep, ako znamo da uživamo u svakom malom trenutku.
Život je vredan življenja!

Hvala vam što ste izdvojili svoje vreme da pročitate još jedan post na mom blogu.

Zapratite me na instagramu na timozesve, pišite mi u DM-u ukoliko vam je potreban neki savet ili jednostavno prijatelj koji će vas saslušati i posavetovati.
Takodje mi pišite u komentarima šta biste želeli da vidite na mom blogu!

PS Ne zaboravi da TI MOŽEŠ SVE!

Коментари